“Şifalı Organik Mısır Aşı Çorbası” için Malzemeler
500 gr mısır kırması
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kristal tuz
Kırmızı biber
Nane
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
500 gr mısır kırması, bir gece önceden ıslatılır. Daha sonra kaynatılan mısır kırmasının üzerine, ayrı bir kapta süzme yoğurt, yumurta, un, sarımsak ve tuzdan oluşan harç hazırlanarak yavaş yavaş ilave edilir. 10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirilir.
Sosu
Çorbamız pişmeye devam ederken ayrı bir kapta, üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, kırmızı biber, naneden oluşan sos hazırlayarak servis sırasında üzerine ilave edilir.
500 gr mısır kırması
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kristal tuz
Kırmızı biber
Nane
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
500 gr mısır kırması, bir gece önceden ıslatılır. Daha sonra kaynatılan mısır kırmasının üzerine, ayrı bir kapta süzme yoğurt, yumurta, un, sarımsak ve tuzdan oluşan harç hazırlanarak yavaş yavaş ilave edilir. 10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirilir.
Sosu
Çorbamız pişmeye devam ederken ayrı bir kapta, üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, kırmızı biber, naneden oluşan sos hazırlayarak servis sırasında üzerine ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder